tirsdag, marts 17, 2009

Draw is death

Jeg sidder og har fornemmelsen af, at foråret er begyndt. Solen skinner uden for, og mit humør, der altid har været lidt afhængigt af årstiden, er steget et par grader i takt med temperaturen. Forår er den bedste tid på året: Alt spirer, fuglene bygger rede og piger finder de lårkorte frem fra ikea-kassen bagerst i garderoben.

TJ Cloutier er citeret for mantraet "draw is death", og der findes ikke en pokervariant, hvor det er mere passende end for sngs. Alt for ofte ser jeg begyndere og erfarne spillere ligge for megen vægt på deres draws. De er meget aggressive med deres suitede connectors og de set-miner som var det et cashspil på begynderbordene. Sagen er, at det meget sjældent kan betale sig at investere i sine draws i sngs. Der er selvfølgelig en del gange, hvor dit eneste valg er at gå hårdt til dem, men så er det som regel sent i turneringen, du sidder i en af de to blinds, og du er ved at være short-stacked.

Men så længe din stack er fornuftig, og så længe modstanderne er ringere end dig, er der ingen grund til at bruge dyrebare chips på at ramme din flush eller dit set.

Et typisk scenarie kan se sådan ud:

Blinds er 50/100 og du har en stack på 1400. Du ser ned på 10J suited og limper fra knappen med en limper før dig i potten.

På floppet lander to af din farve, og der er tre spillere i potten, hvilket betyder, at der er 350 chips i potten. Den første limper skyder 200 afsted, og du sidder nu og har en svær beslutning.

De fleste af mine læsere, der spiller sngs, sidder sikkert og spiller de små til midterste niveauer. De spiller, fordi de andre spillere er ringere end dem, da de blandt andet kalder for ofte med svage hænder og bluffer for ofte.

Netop derfor bør du være yderst forsigtig med at spille draw-hænder før floppet. Nu står du og skal kalde 200 jetoner ud af dine resterende 1300. Du kan vælge at re-raise, men da modstanderne har mere end svært ved at folde deres hænder efter at have smidt chips i potten, virker det usandsynligt, at du vinder her og nu. Du kan selvfølgelig gå all in med dine resterende 1300. Problemet her er, at du risikerer dit turneringsliv, og en stack, der før floppet var ganske fornuftig, på et flushdraw. Og ofte et draw uden at have to overkort til floppet.

Et bedre move er at folde til hans bet. Ja, du har en flushdraw og kan vinde en del, hvis du rammer en af dine ni outs på turn. Men du kan ikke kalkulere med at se både turn og river, hvis du bare kalder hans bet. Og hvorfor risikere dit fremtidige turneringsliv i et spot, hvor du ikke er favorit til at vinde, hvis han har et højt par? Det gør din hånd til et semi-bluff, og at semi-bluffe i en sng er ofte håbløst. Det er ikke cash, så du kan ikke bare reloade, hvis du går broke. Du ryger ud af spillet, og må fra sidelinjen sidde og ærgre dig over, at du ALDRIG rammer. Sådan tænker jeg aldrig, for jeg kommer så sjældent i sådan en situation, at jeg kan generelisere ud fra den.

Så lad være med at spille dine suitede connectors, når blinds overstiger 5% af din stack. Senere i en sng kan du reraise med dine drawhænder, men så skal det være i en situation, hvor du går all in.

Ovenstående situation, før floppet vel at mærke, er et glimrende eksempel på et semibluff. Der er 250 i potten og du har selv 1400. Frem for at kalde før floppet, så ryk all in. Det kræver dog, at den første limper er loose i sin spillestil, og det kræver også, at blinds er i en størrelse, så det betyder noget for din stack at vinde dem.

Men netop i ovenstående eksempel er der grønt lys for at reraise all in fra knappen. Men at limpe er et move, der alene kan gøre forskellen på, om du er en vindende spiller eller marginalt tabende.

Ingen kommentarer: