fredag, august 24, 2007

Falske identiteter - Det ultimative bedrag

Er lige blevet færdig med at læse en utrolig - men sand - historie, der har det hele. Falske identiteter, kærlighed, utroskab, jalousi, mord og løgne. Og så startede det hele på et af internettets mange chatrooms.

Her er derfor dansk sammendrag af historien om Thomas, Jessica og Brian - en kærlighedstrekant, der ender i mord og et ultimativt bedrag. En historie der i øvrigt udspiller sig i en virtuel verden uden at kvinden eller de to mænd nogen sinde mødes i virkeligheden:

Thomas Montgomery er en 45 årig maskinarbejder med kone, to børn og en hund. Hans passion er poker og chat, og i det hele taget er han utilfreds med den måde hans liv bliver levet. Han bor i Clarence, en lille forstad til New York, og har et liv, der på mange måder er gået i autogear. I et forsøg på at krydre tilværelsen, beslutter Thomas sig derfor til at lave en falsk identitet på nettet. Med nogle få svuptag skifter han fra at være en midaldrende overvægtig maskinarbejder med tyndt hår til en 18 årig marinesoldat med skudhuller, sort bælte i karate og en 22 cm pik. Han kalder sig selv for Tommy og logger ind på Pogo - et af nettets mange virtuelle chatrooms.

Så langt så godt. Historien om en voksent menneske, der udgiver sig for en anden, er hørt til hudløshed. Men denne her er nu alligevel så speciel, at i får den i sin fulde længde.

"Tommy" falder hurtigt i snak med en "jævnaldrende" pige på bare 17 år, der går ved navnet TalHotBlondbig50. Senere finder han ud af, at hendes navn er Jessica, og at hun bor i West Virginia.

Han begynder at snakke med Jessica over messenger, og hurtigt får hans løgne ben at gå på. Han fortæller, at han engang voldtog en cheerleader, og derefter flygtede ind i militæret som marinesoldat. Her blev han snigskytte og blev senere sendt til Irak. Ting som en 17 årig naiv pige måske kunne falde for.

Og det gør hun med stil.

Efter et stykke tid, fortæller han hende, at hun er det bedste, der nogensinde er sket for ham, og han sender billeder af ham selv som en ung marinesoldat, og hun sender billeder retur af sig selv i bikini. Og hun er bestemt en flot høj pige, der kan få de fleste til at vende sig på gaden, for at få et glimt af hende.

Ugerne går og kærligheden florerer mellem den unge pige og den 45-årige far til to. De begynder at snakke i telefon hver dag - uden nogensinde at have mødt hinanden. Så opslugt er Thomas af sin virtuelle personlighed, at han sågar opdigter en fiktiv far, der ofte formidler beskeder mellem Jessica og Tommy, som er udstationeret på en militærbase uden regelmæssig internetadgang.

På arbejde fortæller han kolleger, at han vil forlade sin kone for sin nye kærlighed på nettet, og lidt efter lidt begynder han at tro, at han vil ændre sig fysisk til sin nye persona. Han skriver blandt andet i sin notesbog, at han ikke kan vente, til han skifter til Tommy, og som tiden går, vokser hans frustrationer.

Nytårsaften 2006 spørger han Jessica, om hun vil giftes med ham. Hun accepterer øjeblikkeligt, og de bliver dermed forlovede. Stadig uden at have mødt hinanden.

Thomas' kone ved i mellemtiden intet om sin mands dobbeltliv. Hun ved godt, at noget er galt, for han hænger på nettet konstant. Og en dag opdager hun en konvolut. I den ligger noget frækt undertøj fra Jessica, og hurtigt får hun stykket stykkerne sammen. Hun skriver en besked til sin mand, at hun ikke vil tolerere, at han ter sig som teenager over for en uskyldig pige, og at hun gerne vil separeres, hvis det er det han ønsker.

Kort efter flytter Thomas ned i kælderen i deres to etagers forstadshjem. I mellemtiden skriver hans kone et brev til Jessica, hvori hun forklarer situationen. Hun fortæller, at Thomas ikke hedder Tommy, at han ikke er 18 år, og at han er far til to børn.

Jessica aner ikke, hvad hun skal tro. Hun ved, at de har en fælles bekendt på Pogo - deres fælles chatroom. Vennen er en medarbejder til Thomas, en 22-årig studerende ved navn Brian Barret. Han arbejder deltid på Thomas' arbejdsplads, og han spiller ofte poker med Thomas på Pogo. Jessica fortæller Brian alt.

Brian Barret kan bekræfte oplysningerne i Thomas' kones brev, og Jessica er sønderknust. Helt og aldeles sønderknust. Hendes livs kærlighed er en stor løgn, og alt de havde delt sammen, var falskt. Hun begynder at snakke mere og mere med Brian, der står klar med trøstende ord og forståelse.

Og langsomt skifter romancen karakter, og de tunge følelser bliver pludselig rettet mod Brian Barret. De to begynder at håne Thomas Montgomery for hans bedrag og kalder ham for børnelokker. Thomas bliver, som konsekvens, spærret fra Pogo, og på arbejdet praler Brian Barret til kollegerne om hans nye forhold til Jessica.

Thomas er selvfølgelig rasende. Han skriver til Jessica, at halvdelen af arbejdspladsen tror, han er en taber, og at han overvejer at begå selvmord.

Imens fortsætter Jessica sin online romance med Brian. Hun fortæller ham om hendes kommende afdansningsbal, og skriver om hendes arbejde som livredder. De begynder også at dyrke cybersex, og deres følelser vokser eksplosivt.

Jessica forsøger at holde romancen skjult for Montgomery, men det varer ikke længe, før han lugter lunten. Han konfronterer derfor sin kollega, men Brian er urokkelig i sin nye kærlighed til Jessica.

Jessica er dog ikke nær så trofast. Når Brian er offline, fortsætter hun sin chat med Thomas. Hun fortæller ham, at hun regner med at gøre det forbi med Brian meget snart. Han truer hende med, at hvis hun lyver, vil hun miste noget der står hende nær. En vag melding, der først senere ville give mening for den stakkels pige.

Hans raseri ændrer hans adfærd. Han begynder at træne jævnligt i det lokale motionscenter og løber lange ture hver dag. Jessica og Thomas fortsætter deres daglige samtaler, og hun må igen og igen love, at hun ikke vil se Brian længere.

Til sidst opdager Thomas dog, at det ikke helt passer. De snakker stadig sammen. Han går amok i chatten overfor Jessica, og til sidst bliver det for meget for den unge forvirrede pige. Hun skriver en sidste besked: "I am leaving now", og så logger hun af for sidste gang. Han prøver næste dag at ringe til hende. Hun tager telefonen uforvarende, og inden hun når at lægge røret på, når han at skrige, at hun er en beskidt luder.

Samme aften går det helt galt. Brian er på vej ud fra parkeringspladsen på sit arbejde, da tre kugler gennemborer han krop. Han er død på stedet.

Politiet får hurtigt mistanke til Thomas Montgomery. Gennem Thomas medarbejdere får de historien om Jessica. De finder hendes nummer i afdøde Brian Barrets mobiltelefon og advarer hende om, at hun måske er i fare. Hun bekræfter, at de har haft et forhold på nettet, og kriminalbetjenten kontakter derfor hendes lokale politi og beder om, at en patruljevogn kører ud til hende og yder beskyttelse.

Da politiet ankommer til Jessicas hus, kan de ikke finde den 18-årige pige. Hendes mor, Mary, fortæller betjenten, at datteren er ude, og at hun ikke har mulighed for at kontakte hende. Politibetjenten kontakter derfor en undrende kriminalinspektør, der bekræfter, at han snakkede med Jessica for mindre end en time siden.

Det vækker betjentens mistanke, og han forsøger at gå i detaljer med moderen, der bliver mere og mere nervøs. Og til sidst bryder den 45-årige husmor sammen og går til bekendelse. Det er faktisk hende, der er Jessica. Hun havde brugt sin datters identitet til at vinde de to mænds kærlighed. Det var også hendes datters undertøj, hun havde sent til Thomas. Det undertøj, hans kone senere fandt.

Hendes naboer beskriver hende som en hengiven mor, der deltog til samtlige af sin datters basketball kampe. Og alle er chokerede over hendes bizarre dobbeltliv.

Men ingen er mere chokeret end en 45-årig forvirret maskinarbejder, der nu skal tilbringe mindst 25 år bag tremmer.

3 kommentarer:

GusX42 sagde ...

Hej Rayban

Hvordan får du PokerTracker til at registrere SNG automatisk, jeg synes ikke min kan finde ud af WINNINGS.. Gør din det ?

A & TT Goes live: sagde ...

OMG what a story!!!
Yea one never really know whos behind the nicks for sure!!!

Cheers
anna

Anonym sagde ...

Superb blog,- og fino indlæg... 'så ka' han lære det'....

Mvh.
PT.
Himmel & Hav!