Hvis sng'sne ikke rigtigt kører, og jeg trænger til en succesoplevelse, er der altid 6-max 5 card draw på PokerStars. De fleste modstandere har nemlig intet begreb om, hvordan spillet skal spilles, og når man sidder ved bordet, føles det næsten som at være tilbage i skolegården, hvor kammeraterne ofte limpede med alle par, alle draws, og alt andet, der bare så en smule interessant ud.
Derfor er der en absolut sikker strategi for de tålmodige: Fold alle par under JJ fra ep og mp, spil alle gode hænder med et raise pf og limp med bag andre limpere med 4-flushs i et passivt spil. Så simpelt er det. Næsten.
Sidder du i LP med fks. et par bønder, kan du komme ind med et raise, hvis mindst to af dine andre kort inkluderer enten en dame, konge eller es. Det betyder nemlig, at der er færre høje parmuligheder hos de resterende modstander, hvilket øger chancen for et fold. Re-raises skal altid respekteres. Især hvis de er store. Det er nemlig ikke som i hold'em, hvor der er flere budrunder. I draw er der kun to. Før og efter dit draw. Derfor er man nødt til at raise sine rigtig gode hænder mere end man ville i NLHE, da du kun får én yderligere chance til for at hive lidt penge ud af modstanderne.
Og sidder man med et par i konger og en fra EP åbner, bør man folde. Et enkelt par i draw er sjældent værd at spille i en raised pot. Det gælder også to små par i et tight game. Sets er den mest normale vinderhånd, og derfor skal man være påpasselig, når man ser andre åbne potten. Jeg re-raiser fks. kun sjældent med de små sets (222-777), og næsten aldrig med to par uden esserne (fks TTQQ re-raiser jeg kun, hvis jeg sidder i BB og SB åbner med et raise) og ALDRIG med blot AA.
Du skal i øvrigt undgå at beholde esset. Lad os sige, at du sidder med KKKA7 og vælger at bytte et kort. Her skal du smide esset, da sandsynligheden for, at der allerede er mindst et es i spil, er større end, at der er 7'ere i de andres hænder.
Og bluff kun sjældent. Det kan ikke svare sig at åbne med dårlige hænder fra LP i håb om at få et fold. Modstanderne har simpelthen for mange kort-kombinationer til, at du får et fold ofte nok. SKAL du bluffe, så gør det med et re-raise. Og kalder modstanderen dit re-raise, kan du stå pat - altså lade være med at bytte kort - hvilket gerne skulle skubbe de fleste hænder af bordet, når du byder et pot-sized bet efter jeres draw (især hvis modstanderen bytter to eller flere kort).
Man skal også være opmærksom på, hvordan modstanderne spiller deres draws. Bytter de tre kort med par på hånden? Bytter de kun et kort med et set? Kalder de raises med flush draws? osv.
Bytter modstanderne fks blot et kort med sets, kan du være rimelig sikker på, at et to-kort draw betyder et par med en god kicker. Bytter de oftest tre kort med et par, skal du være forsigtig når modstanderen kun bytter to. Så er muligheden for et set stor. Bytter de oftes to kort med sets, har de enten to par eller et draw til enten en flush eller straight, når de bytter ét kort. Det vil sige, at du ofte kan byde ud for value, hvis du selv sidder med et sæt efter drawet. Du kan også ofte checke til dem for at lade dem bluffe med en bustet draw eller tro de kan valuebette to par mod dig. Det vil sige, at du kan kalde et bet med to par, hvis du har checket til dem, og de byder ud.
Kalder modstanderen ikke raises med 4-draws, kan du være rimelig sikker på, at han har to par, eller nogle gange et set, hvis han blot bytter et kort.
Netop derfor er det vigtigt, at du varierer din egen strategi. Nogle gange bytter du to kort med et set, andre gange, fks. når dit sæt et af den høje variant, blot et. Det samme med par, hvor du dog ofte bør bytte to kort for at maskere dine sets.
Følger man denne simple strategi, og i øvrigt læser lidt op på spillet via en søgning på Google, er du næsten garanteret en fast indtægt på de mindre borde. Især fordi tilfældighederne (og dermed variancen) er mindre i og med, at der kun er to budrunder. Og så har du i øvrigt bedre muligheder for at læse modstanderne, da de jo er tvunget til at bytte kort.
Så, nu har jeg skrevet alt, hvad jeg ved om spillet. Og tro mig, det er rigeligt for at vinde i det lange løb på fks. 50$ bordene og sågar på .5$/1$ niveauet.
Men jagter du den hurtige gevinst, er draw nok ikke noget for dig. Tålmodighed er absolut påkrævet, da det gælder om at vente på sine hænder, og da der ikke er så mange budrunder, mindsker man også potstørrelserne og dermed det "rush" som NLHE giver, når man stadig har en modstander hængende på river.
PS. Tag mine råd med forbehold. Jeg er ret sikker på, at jeg senere vil lave en blogpost, der vil sætte en del af disse råd til skamme. Jeg lærer noget nyt hver gang, jeg spiller, så jeg forventer ikke, at disse råd er optimale på et rent strategisk plan. Men på de mindre limits, virker de nu meget godt, da der er plads til en gedigen fejlmargin, da de fleste modstandere spiller rent ud sagt elendigt. :-)