søndag, juli 08, 2007

Pay attention - But not too much...

Som i livet generelt, er det selvfølgelig en fordel at være observant, når man spiller poker. Og der er mange ting at ligge mærke til. Hvilke kort, de andre spiller, hvor meget de better, hvor længe de tænker, hvordan de spiller generelt og så videre.

Men mange pokerspillere bruger så meget energi på at kigge efter bestemte mønstre, at de ikke fanger hele billedet.

Måske er de så fokuserede på betting patterns, altså spillernes bet størrelser i forhold til deres hænders styrke, at de helt misser det mest åbenlyse: At de ynder at spille suitede connectors, at de er for tight, eller måske ligefrem for loose.

Andre ser for meget på, hvilke hænder, der bliver vist ved showdown, at de helt glemmer at notere, hvor meget de egentlig bettede på river med deres holding.

Hvis du synes, det lyder lidt som noget du bestemt ikke kan identificere dig med, så deltag lige i et lille eksperiment. I følgende korte dokumentar gælder det om at tælle, hvor mange gange spillerne i de hvide trøjer spiller bolden til en hold-kammerat i hvid trøje. Du må altså ikke tælle afleveringerne mellem spillerne i sorte trøjer. Men er du opmærksom nok til at få alle afleveringer med?

Eksperimentet skulle gerne give lidt stof til eftertanke.

1 kommentar:

Gambler_dk sagde ...

Videoen viser vist meget godt, hvor vigtigt det er ikke at fokusere så meget på en enkelt ting, at det store billede ryger fløjten.

Jeg har selv en tendens til det via mine maniske note-tilbøjeligheder. Jeg er tit så fokuseret på at følge med i, hvordan modstanderne spiller, at jeg helt kan glemme at følge med i, hvordan de opfatter, at jeg spiller.