tirsdag, september 26, 2006

Historien om poker-myggen Magnus og de tre trolde

Jeg sidder stadig og er lidt rystet...

Har lige brugt 60 minutter af mit liv på at gennemlæse to lange tråde inde på pokernet.dk (links i bunden af dette indlæg) om en 16-årig knægt, der ikke er i stand til at styre hans ludomani.

Historien er banal, og den er hørt utallige gange før:

En ung fyr kommer ud i et misbrugsproblem, der betyder, at han ender med at lyve over for venner og bekendte for at skaffe nok penge til at vedligeholde sit misbrug. Der mangler ikke folk på pokernet.dk, der vil låne knægten penge, og da de finder ud af, at han ikke kan betale tilbage, truer de med at brække hans ben, kontakte hans mor og meget mere.

Indtil videre kender vi alle sammen smøren, og jeg løftede da heller ikke et øjenbryn. Det er jo "old news" og at det lige var poker, der var fixet ha n skulle have, er i og for sig irrelevant.

Indtil dette her skete:

Et par dage senere ligger der en ny tråd inde på pokernet.dk, hvor i han med glæde kan skrive, at han har vundet nok penge, givet af en anonym donor, til at han kan betale alle tilbage. Beløbets størrelse er i omegnen af 20.000 kroner, så for en 16-årig knægt er det mange penge at skylde væk.

Desværre er hans spilletrang så stor, at han ikke magter at fjerne sig fra pokerbordene.

Og det er, hvad der nu følger, der virkelig chokerer mig, og giver mig lyst til at hellige mit journalistiske liv til at vise de mange skyggesider som pokeren også fører med sig... ikke at jeg gør det, men det er sgu fristende.

Nuvel. Straks efter, at det bliver kendt, at den lille knægt sidder på et af bordene hos Party Poker, får han følgeskab af to-tre "pokernettere", altså danskere, der kender alt til guttens ukontrollérbare mani. Her sidder de og hygger sig med at lave outrere bluffs og poste dem i selvsammen tråd, hvor knægten skriver, at han kan blive sine skyldnere kvit.

Og her spørger jeg mig selv: Hvor lavt et menneske skal man være for at overfalde en lille dreng man godt ved, ikke kan hjælpe sig selv, udelukkende for at kunne tage hans penge?

Ikke nok med at de tre danske pokertrolde vælger at forsøge at lænse knægten, men de bliver overraskende nok bakket op af adskillige faste postere fra pokernet.dk.

"Hvis ikke de gjorde det, var der da bare nogle andre, der ville tage hans penge", lyder en af de gennemgående undskyldninger.

Ja, hvis ikke jeg solgte kokain til skolebørnene, var der da bare nogle andre, der ville gøre det.

En af de danske spillere troede, at drengen allerede var blevet gældsfri, og skriver følgende:

"Hvis han er gældsfri, er han en 16-årig med et stort disponibelt beløb"

Kan du ikke se det forkerte i, at du bevidst forsøger at fratage en mindreårig hans penge, vel vidende, at knægten er ludoman?

Historien er indtil videre endt med, at en fornuftig person kontakede drengens mor og forklarede hende, hvordan situationen var. Moderen var stærkt taknemmelig over, at nogen valgte at ringe til hende, så hun kunne få sat en stopper for det.

Det er bare ærgerligt, at danske pokertrolde først skulle lænse drengen for alle pengene, inden nogen fik det gjort.

Men sådan er poker måske: De stærke tager fra de svage, og så længe det sker på pokerbordet, kan man godt sige farvel til al anstændighed og omtanke for andre mennesker.

Magnus mangler penge til pizza (advarsel: ustyrlig lang tråd)
Magnus betaler sin gæld og bliver lænset for resten (advarsel: lige så ustyrlig lang tråd)

Ingen kommentarer: