tirsdag, februar 27, 2007

I en god sags tjeneste

Den nye sæson af High Stakes Poker er i fuld gang på GSN. Her sidder en gruppe mennesker og spiller for flere penge end mange af os overhoved kan begribe.

På et tidpunkt i dagens afsnit fortæller Barry Greenstein, at han er blevet lokket til at sige en bestemt sætning af en gruppe unge fra en pokerside. Men han siger også, at han ikke rigtigt har besluttet sig endnu om han vil sige det. Han vil få 10.000$ hvis han siger det.

Herefter går der adskillige minutter, hvor man er efterladt til at spekulere over, hvad i alverden det mon kan være. Er det noget om Bill Frisk, manden der næsten egenhændigt har ført et korstog mod online poker? Er det et frækt ord?

Jeg anede det ærligt talt ikke, men regnede lidt med, at det var et frækt ord.

Derfor var jeg helt flad af grin, da Barry Greenstein, efter at have pushet en masse penge ind i en pot, hvor han egentlig bare burde have checket, sagde "LOL Donkaments".

Her sidder en mand, der af mange betragtes som en utrolig seriøs mand, og siger "LOL Donkaments" efter at have lavet et donkey-move, der kunne have kostet ham 100.000$!!!

Det viser sig, at det hele stammer fra en 2+2'er, der, under WCOOP, spurgte Barry, om han ville sige det på HSP for 10.000$. Barry sagde måske, men betingede sig, at pengene i det tilfælde skulle doneres til Children Inc., hvilket er en organisation han ofte selv støtter finasieltl.

2+2 er stedet, hvor udtrykket "lol donkaments" har sit udspring. Det betyder egentlig: "haha, det her er jo det rene donkey tuneringsspil!"

Selv om det kun var ganske få brugere fra 2+2, der havde forpligtet sig til at donere penge, besluttede en anden bruger at bakke op om det og oprettede følgende tråd:

"Vi skylder vist Barry 10.000$"

Kort efter blev der derfor oprettet en tråd, hvor folk kunne donere til Children Inc.:

Donationer modtages

Og inden dagen var omme, havde de mange brugere samlet doneret mere end 17.000$ til Children Inc.!

Jeg donerede selv ca. 150 kr. Det har ikke så meget med Barry Greenstein at gøre, men mere at det egentlig er rart at kunne give lidt væk, når nu man selv har det så godt.

Uanset hvad man ellers måtte mene, er Children Inc. en god organisation, der fortjener donationer. Så jeg håber, at der er nogle læsere, der vil følge trop og donere et lille beløb til dem.

Uanset hvad, så er det da sejt, at to ord i et pokershow kan resultere i mere end 95.000 kr. til fattige børn i Afrika?!?

---

Update: Puljen endte på lidt over 30.000$, altså mere end 150.000 kroner. Ikke dårligt af en flok socialt hæmmede pokernørder. :-)

Ingen kommentarer: