onsdag, august 08, 2007

BRM - Hvad skal det gøre godt for?

Scenarioet er ofte set. Du grinder normalt på 2/4 NL bordene. Pludselig ser du en stor fisk sætte sig på 5/10 bordet. Du kører efter en BRM (Bank Roll Management), der dikterer mindst 25 buy-ins, hvilket betyder en konto på 10.000$ for at være på 2/4 bordene.

Bør du købe dig ind på 5/10 bordet for at komme til at spille mod fisken?

Svaret er: Det afhænger.

Det er rigtigt, at din edge på 5/10 bordet måske er større end på 2/4 bordet på grund af kæmpefisken. Men på den anden side er din investering også større. Og dermed er også risikoen øget.

Så her skal man opveje fordele og ulemper. Man skal i hvert fald passe på ikke bare at smide forsigtigheden over bord med udsigten til en større edge. Poker er jo stadig - om man vil det eller ej - et hasardspil på kort sigt, og derfor har man altid en reel risiko for at tabe til fisken selv om man på lang sigt ville rense ham fuldstændigt.

Man skal for eksempel være overbevist om, at man kan finde ud af at rykke ned i limit såfremt man skulle være uheldig. For ender man med en bank roll på 7000$ efter at have taget et skud, har man ikke længere de krævede 25 buy-ins, og derfor bør man rykke ned på 1/2 bordene, indtil man er tilbage på 10.000$. Altså forudsat at 25 buy-ins er, hvad du har beregnet dig frem til som en acceptabel %ROR (Risk Of Ruin)

Gør man ikke det, betyder det, at man tager endnu en stor risiko ved igen at spille uden for kategori. Og så behøver man ikke finde regnemaskinen frem for at finde ud af, at du er inde i en ond cirkel, hvor et enkelt uovervejet skud mod en - desværre - alt for heldig fisk, er endt i en situation, hvor du er gået fra at spille sikkert og overvejet til at spille hasard med hele din rulle.

Det er netop sådan mange ødelægger deres ellers lovende poker karriere: Ved at tage shots uden for deres BRM, og så nægte at rykke længere ned end hvor de var før de tog et skud mod poker stjernerne.

Nu kan du i hvert fald ikke sige, at du ikke er blevet advaret. :-)

2 kommentarer:

theison2 sagde ...

Hej vil du ikke add min blog på den side,så gør jeg det samme med din. min er http://minvejtil20kilobankroll.blogspot.com/

Dana Smith sagde ...

Dens fornøjelse at læse din blog.I fik nogle virkelig fundet nogle interessante indhold og oplysninger Tak for deling med os online