søndag, maj 11, 2008

Hvornår bør man limpe med sine par

Ligesom med katte, kan nysgerrighed være dødsensfarlig i sngs, og en af de mest almindelige fejl, jeg ser begået ved bordene, er limps med små par tidligt i turneringen.

Et typisk scenarie:

UTG openlimps, UTG+2 limper også, hvorefter knappen raiser 5xBB. UTG folder og UTG+2 kalder.

Et random flop senere, og knappen er 7,5BB rigere.

Og begge hans modstandere begik en væsentlig fejl. De havde begge små par som de håbede kunne se et billigt flop. Når det ikke skete, laver UTG+2 yderligere den fejl at kalde raiset. I sngs er de chips du vinder mindre værd en dem, du taber. Derfor bør man undgå at spille små til middelstore par fra early position eller uden andre limpere.

Det er skam helt forsvarlig at smide 99 eller TT fra tidlig position tidligt i en sng. Jeg gør det hele tiden, og jeg kan trøste mig med, at jeg hver gang laver et EV+ move.

Dermed ikke sagt, at du slet ikke kan spille de små par. Det kan du sagtens. Du skal blot spille dem fra sen position. Og du skal være klar til at smide dem til et preflop raise. Du skal også undgå at spille for smart på brædtet. Og fold til et standard continuation bet, selv hvis der kun er et enkelt overcard på floppet. Risikoen er nemlig sjælden værd at løbe. Og skal du absolut spille smart med dem, så sørg for at raise på floppet frem for at kalde.

Du kan sågar også spille dine små par aggressivt. Det kræver bare nogle specifikke omstændigheder.

Du kan fks sidde på knappen, hvor du ser CO limpe som han så tit har gjort tidligere. Du har 55 og kan se, at store blind er en kendt multitabler. Her har du et godt raise. Du er rimelig sikker på, at blænderne kun kalder med et monster, og cutoff har vist tendenser til at limpe for løst.

Du kan også sidde i BB med et openlimp fra SB. Et raise her er også helt forsvarligt. Du har den bedste hånd i langt de fleste tilfælde, og din modstander kan sjældent kalde. En god EV+ situation.

På bordene har det gået stille og roligt for sig. Jeg ligger ca. i status quo, men en 110$ bonus for at slutte på en syvendeplads i PokerStars: "Battle of the Planets", sikrer et overskud for perioden siden sidste blogindlæg.

Ingen kommentarer: